top of page

🦞 Ženy- 4. ligové kolo 🦞

V rámci dalšího kola zajížděly rakovnické florbalistky do pražské nafukovačky. Konečně se sešly v obstojném počtu a na výsledcích to bylo hned znát. Byť vždy v úvodu rychle inkasovaly, dokázaly nepříznivý vývoj utkání otočit a získat cenné body. Obrovskou zásluhou na bodovém zisku má brankářka Horáčková, která svůj tým v těžkých chvílích podržela.


FAT PIPE Start98 C – FBC Rakovník 3:4 sn (2:3/1:0/0:0)

Než se Rakovník rozkoukal, soupeř slavil. Stačily pouhé 3 minuty, aby si rakovnické hráčky nejprve srovnaly a hned si vypracovaly dvoubrankový náskok. Šance přicházely na obou stranách, avšak závěrečná fáze Rakovníka byla nepřesná, naopak zkušené protihráčky se štěstím zastavila branková konstrukce či výborná Horáčková. Po přestávce bylo velmi rušno a to především díky výrokům rozhodčích. Dvakrát se Rakovník musel bránit v oslabení po sporném odpískaní hře rukou. Závěrečná třetina již žádný brankový zápis nepřinesl a o výsledku rozhodly samostnatné nájezdy, ve kterých opět čarovala gólmanka a úspěšná exekutorka Navrkalová s Nezbedovou.


Nezbedová 2+0

Navrkalová 1+0

Holanová 1+0

Kovářová 1+0

Brabcová 0+1

Kasíková 0+1

Veverková 0+1


FBC Rakovník – FBC Pitbulls Kolín: Pitbullky 4:1 (1:1/1:0/2:0)

Ani ve druhém střetnutí se Rakovník nevyvaroval špatnému úvodu. Poté přišla nabídka dlouhé přesilové hry, jednu z nich Kovářová krásnou střelou do vinglu potrestala. Druhá třetina začala opět vyloučením Pittbullek, tentokrát byla po skvěle zahrané přečíslení Procházková. Před přestávkou přišel zlomový okamžik, když se rozhodčí nedokázaly rozhodnout zda přijde trest pro Rakovník v podobně oslabení či samostatného nájezdu. Po debatě zvolili druhou možnost, avšak Horáčková nedovolila vyrovnání soupeře. V posledním dějství úřadoval pouze Rakovník. Největší zbraní byla drzá Veverková, která protihráčky zlobila svojí rychlostí a dvěma zásahy strvdila důležitou výhru.


Veverková 2+0

Procházková 1+1

Kovárová 1+0

Holanová 0+1

Nezbedová 0+1


„Páteční trénink byl zaměřen na přesilové hry, které zůstaly v předchozích kolech trestuhodně nevyužity. Přineslo to své ovoce, jelikož jsme byly právě v těchto klíčových momentech zápasů úspěšné. Dnes zaslouží celý tým pochvalu za bojovnost, ovšem hvězdou obou utkání byla naše gólmanka Terka. Dále je potřeba zmínit obrovský pokrok Kláry Růžičkové, pro kterou to je první sezóna a po několika kolech se stala pilířem obrany.“



Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page