top of page

🦞 Ženy - 1. ligové kolo 🦞

Bojovnost body nepřinesla


Po zdařilé sezóně rakovnické florbalistky vstoupily do té letošní v úplně jiném rozpoložení. Nejen, že za sebou nemají téměř žádnou přípravu, ani co do počtu hráček situace není ideální. K prvnímu ligovému kolu zajížděl Rakovník do pražských Radlic pouze se šesti hráčkami do pole. Přesto k bodům nebylo až tak daleko, jak se v první chvíli mohlo zdát.


FBC Žraloci Příbram – FBC Rakovník 3:2 (1:2/1:0/1:0)

Úvod utkání po dlouhé pauze byl z obou stran rozpačitý a opatrný. Po nedůrazu dokázal jít soupeř snadno do vedení. Naštěstí se Rakovníku podařilo skvěle ubránit oslabení, hra se postupně vyrovnávala, až dokonce rakovnické florbalistky převzaly otěže hry. Nejprve Holanová chytrou žabičkou překonala příbramskou gólmanku, chvíli před první přestávkou Navrkalová střelou z dálky strhla skóre na stranu Rakovníka. V následujících třetinách bylo velmi rušno na obou stranách, několikrát zazvonila tyč, ale produktivní byla už jen Příbram, která si i díky vlastní brance Rakovníka vzala vedení zpět.


FBC Rakovník – Florbalová akademie MB D „OB“ 0:11 (0:4/0:4/0:3)

Do druhého utkání z důvodu zdravotní indispozice již nenastoupila obránkyně Kosová. Vzhledem k velmi početní lavičce zkušené Mladé Boleslavi byl pohled velmi komický, jelikož Rakovník měl na střídání pouze jednu hráčku. Předem malé naděje na jakýkoliv slibný výsledek potvrdily již první minuty, kdy si favoritky vypracovaly tříbrankový náskok. Přesto, že Rakovník obdržel debakl, po celé utkání srdnatě bojoval v čele se skvěle chytající Horáčkovou. Zrodilo se i několik příležitostí k čestnému zápisu, avšak nekompromisní Boleslav byla bezchybná.




Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page