top of page

🦞 Vítězný start sezóny Žen 🦞


V rámci úvodního kola zajížděly rakovnické florbalistky do krásné sportovní haly v Černošicích, kde se pod taktovkou Marka Pospíšila téměř po roce postavily na palubovky. Po covidové pauze je čekala velká neznámá, jelikož tým během prodlevy opustilo několik stálic a i soupeři se velmi výrazně obměnili. Kromě dvou výher se ukázala dobrá fyzická připravenost týmu FBC Rakovník, což bylo klíčovým faktorem.


FBC Rakovník – FBC Pitbulls Kolín 9:1 (0:0; 5:0; 4:1)

Úvod prvního utkání byl od obou celků poměrně rozpačitý. Bojovalo se uprostřed hřiště bez přesných kombinací. Kolín se sice zaradoval ze vstřelené branky, ovšem rozhodčí jejich radost odpískaným útočným faulem zkrotil. Poté Rakovník začal napadat kolínskou ne příliš jistou rozehrávku, což neslo své ovoce. Ve druhé třetině již Rakovník zcela dominoval a 5 zásahy dal utkání jasný vývoj. V posledním dějství rakovnické florbalistky přidaly 4 góly a stvrdil zasloužené vítězství.

Kovářová 5 (3+2)

Veverková 2 (2+0)

Nezbedová 2 (2+0)

Brabcová 2 (1+1)

Navrkalová 2 (1+1)

Kasíková 2 (0+2)

Holanová 1 (0+1)

Stuchlíková 1 (0+1)


TEXAS LONGHORNS B – FBC Rakovník 2:4 (0:1; 1:1; 1:2)

Druhý zápas byl oproti úvodnímu zcela odlišný. Soupeř byl silnější v osobních soubojích, ale přes jasnou převahu Texasu, Rakovník zodpovědně bránil. Ve 3. minutě se napřáhla Navrkalová a přesnou střelou k tyči otevřela skóre utkání. Ve vyrovnané druhé třetice bylo důležité úspěšně odbráněné oslabení. Na dvě trefy v závěrečné části utkání už soupeř ani po tlaku nedokázal odpovědět.

Navrkalová 3 (2+1)

Brabcová 2 (1+1)

Stuchlíková 1 (1+0)

Kasíková 1 (0+1)

FBC Rakovník: Třísková/Horáčková – Stuchlíková, Navrkalová, Kasíková – Nezbedová, Kovářková, Brabcová, Veverková, Holanová, Kosová


Marek Pospíšil: „Dva zápasy po dlouhé covidové pauze, kdy nebylo jasné, co od soupeře čekat. V obou zápasech vždy rozhodla druhá třetina, kde jsme byli aktivnější a diktovali díky napadání a zodpovědné obraně tempo hry. I přes závěrečný nátlak soupeře se vždy povedlo udržet několikagólový náskok a zápas vždy dotáhnout do vítězného konce. Zápasy však také ukázaly i naše slabší stránky, na kterých musíme během tréninků zapracovat.“


Více fotografií na našem FB.






Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page