top of page

Tři týmy mladších žáků a jejich hodnocení

Kategorie mladších žáků má hned tři družstva, rozdělená dle schopností, herní kvality, techniky a délky času působení v klubu. 

Každý tým má svého trenéra jsou a i když jsou jejich tréninky společné, fungují jako tři samostatné jednotky.

Mladší žáky "A" měl na starost Dominik Hůla.

Již před začátkem sezóny jsme měli od týmu mladších žáků "A" velké očekávání. Minulý rok předváděli skvělé výkony a soupiska se od té doby téměř nezměnila.

 Nakonec jsme opravdu předváděli pěkný florbal, na který se dobře koukalo. Stávalo se, že kluci byli pochváleni od trenérů soupeřů za předvedenou hru, což mě těšilo. Bohužel jsme odehráli i několik zápasů, kde jsme kvůli nízkému počtu, únavě nebo jiným vlivům, nepodávali tak přesvědčivé výkony, jako po zbytek sezóny. 

I přes pár chybiček, které ke sportu, a nejen tam patří, jsem si sezónu velice užil. Doufám, že to tak mají i hráči, kteří vytvořili super partu, ke které jsem se vždy rád vracel.

Na závěr bych chtěl moc poděkovat rodičům, kteří s námi jezdili na zápasy, podporovali nás. Velké DÍKY, také patří i „mým“ hráčům. 

Bohužel pro mě, příští rok většina postoupí do starších žáků, a tak bych jim chtěl rovnou popřát hodně štěstí ve vyšší kategorii. Třeba se jednou potkáme společně na hřišti jako spoluhráči.




Mladší žáky "B" měla na starost trenérka Anna Kasíková.

Sezónu hodnotím spíše záporně. Začátek byl náročný a pro mnoho hráčů přestup do vyšší věkové kategorie nebyl jednoduchý. 

Kladně rozhodně hodnotím progres každého hráče. Někteří z nich dokázali překvapit v zápasech, i když jejich výkony na trénincích nenasvědčovali tomu, že by mohli být oporami.

Pokud mám individualitu hráčů ocenit, pak ale musím kárat za kolektivní hru. Každý se snažil být tím, který dodá týmu nadšení a vstřelí branku, ale nekoukal okolo. Co bylo ovšem nejhorší je chování hráčů. Samozřejmě prvotní prohry nikomu nepřidaly na sebevědomí a v týmu vládla chmurná nálada. Bohužel i v zápasech, kde jsme mohli vyhrát, tak výmluvy a zbytečné věnování se verdiktům rozhodčích převládaly.

Věřím, že tato sezóna je velkým ponaučením pro všechny hráče. Doufám, že si z ní vezmou do budoucnosti jen to dobré a ze špatného se poučí. 

Všem moc děkuji. 



Mladší žáky "C" měly na starost trenérky Tereza Nezbedová a Kateřina Kovářová.

Z našeho pohledu se herně posunuli všichni hráči. 

Jelikož od začátku sezóny stále přicházeli noví a noví hráči, bylo složité uspořádat podle toho tréninky. Hráči, kteří už florbal hráli delší dobu a byli s ním velice dobře seznámeni, byli často otráveni příchodem nových hráčů, z důvodu opakování začátečnických cvičení. Určitě se budeme snažit do příštího roku vymyslet, jak tomuto zamezit. 

Přes tyto skutečnosti jsme se snažily tréninky uspořádat tak, aby je bavily. I když se někteří hráči na tréninkách nechovali vhodně, tak na zápasech vždy nechali vše. Přestože se nám při zápasech moc nedařilo, tak se děti nevzdávaly a hrály do posledních sil. O to větší radost měly z každého utrženého gólu. 

Začátky jsou vždy těžké a zažil to každý, kdo nezačal hrát určitý kolektivný sport hned od útlého věku. Věříme, že se nikdo z dětí nenechá odradit a budeme se společně zlepšovat i nadále.




Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page