top of page

Starší žáky zdobil hlavně přístup k tréninku

Kategorii starších žáků vedl tuto sezónu již tradičně Lukáš Pyskatý, kterému vypomáhal Petr Ježek. Tato kategorie měla přihlášené dva týmy, ovšem tréninky měly společně.

Každý z trenérů jezdil na zápasy svého týmu, jelikož zápasy obou týmů se odehrávaly většinou během jednoho víkendu.

O tom jak sezóna probíhala se nám rozpovídal právě Lukáš Pyskatý.



Na začátek je potřeba říct, že od této sezóny jsem neměl nijak velké výsledkové očekávání. Velké opory se posunuly o kategorii výš a přišlo mi spoustu nových hráčů. Obecně mým cílem pro tuto kategorii je tlačit hráče do určité samostatnosti, upozornit na to, že už nejsou v mladších žácích a zároveň nejsou na kroužku, nýbrž ve sportovním klubu.


V tomhle ohledu mé očekávání tato parta předčila. První věc, kterou musím zmínít, je jednoznačně docházka. Na tréninku jsem měl vždy velký počet hráčů a drtivá většina hráčů měla opravdu výbornou účast, za to chci všechny moc pochválit.

Druhá věc, kterou bych vyzdvihnul byla kázeň. Hráči se chovali na tréninku slušně, snažili se mě poslouchat, nepřerušovat a nijak trénink nenarušovali, to platilo i při zápasech. Vzhledem k tomu, že jsem byl na tréninku často sám, tak mi to moc pomáhalo. Takže děkuji moc a doufám, že na tohle navážeme v dalším ročníku.




Když budu mluvit o zápasech, tak tam samozřejmě byla videt určitá nevyhranost a herní nevyzrálost. Snažil jsem se tlačit na větší snahu kombinovat a na tréninkách jsme se tomu dost věnovali. Tohle musíme v budoucnu zlepšit.


Sezóna skončila o něco dříve, což mě mrzí především z pohledu tréninků, jelikož hráčům bude tento čas chybět a mám strach aby naše práce během dlouhé pauzy nepřišla vniveč.

Shodou okolností jsem poslední kolo jel na zápasy obou týmů žáků a s odstupem času jsem za to hrozně rád. Oba týmy podaly skvělé výkony, odvezly si tři výhry a předváděly zlepšenou hru. Zároveň jsme si to v obou případech užili jako tým a tak poslední vzpomínka na tuto sezónu bude velice pozitivní.


Na závěr chci moc poděkovat rodičům, kteří s námi jezdili na zápasy, ostatním trenérům, kteří mi pomáhali a ještě jednou všem hráčům za příkladný přístup k tréninku.






Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page