top of page

🦞Starší žáci - 12. ligové kolo🦞

Závěrečné ligové kolo vybudilo velkou účast, a tak jsme se v krásném sportovním areálu EDEN v Berouně sešli v řádném počtu 15 hráčů, natěšeni na poslední zápasy sezóny.


FBC RAKOVNÍK x TEXAS LONGHORNS DDM P6 0:2 (0:0,0:2)


V tomto zápase jsme dojeli na nevyužité šance kterých jsme si dokázali vytvořit hned několik, bohužel žádná z nich neskončila gólovou radostí. Naopak soupeř se do moc příležitostí nedostal, avšak dvě proklouznutí druhého nejlepšího střelce soupeře středem hřiště a dvě branky v rozmezí 19 vteřin znamenaly vítězství pro Texas 0:2.


FBK DAVLE x FBC RAKOVNÍK 1:6 (0:1,1:5)

V první části zápas probíhal dosti podobně jako předchozí utkání. Rakovník na míčku se spoustou šancí, avšak jen jedna vstřelená branka. Až konečně ve druhém dějství jsme si gólově spravili chuť a nasypali soupeři nakonec celkem 6 branek.


ACEMA SPARTA PRAHA BARR x FBC RAKOVNÍK 6:2 (3:0,3:2) https://www.ceskyflorbal.cz/match/detail/default/954366


V posledním zápasu sezony jsme narazili na barrandovskou Spartu. Už od začátku to vypadalo že naše fortuna už je na posezónní dovolené a hned v první minutě jsme řešili situaci, kdy po souboji s útočícím hráčem byl náš obránce vyzut a musel tedy mazat na střídačku, čehož soupeř využil a vstřelil úvodní branku utkání. Na začátku 5. minuty byl odpískán „faul“ a nařízené trestné střílení Martin vychytal. Poté jsme čelili oslabení, které už už mělo dopadnout dobře, bohužel tři vteřiny před vypršením trestu se z malého brankoviště prosadil útočící hráč, a i přes reklamace postavení v brankovišti byla branka uznána a stav navýšen na 2:0. V tu chvíli se hráči začali zabývat okolními věcmi a nesoustředit se tolik na hru, komentovali osekané prsty našeho brankáře a jiné křivdy. V 10.minutě po chybě v rozehrávce jsme dostali na poločasových 3:0. O přestávce jsme se snažili trochu koncentrovat zpět na hru a nabudit se na vrácení do zápasu. To se do jisté míry povedlo a po pěkné kombinaci na začátku druhé části jsme snížili na 3:1. Hra se v tu chvíli dosti vyrovnala a útočilo se na obě strany. V 18. minutě vstřelil branku opět soupeř, záhy jsme snížili na 4:2, avšak téměř hned po následující rozehrávce jsme opět inkasovali. V 21. minutě na nás bylo písknuto druhé trestné střílení, v očích hráčů téměř nemyslitelné. Faul? Možná… Nájezd?!? To nervy našeho ochránce prostoru mezi třemi tyčemi nevydržely a praštil za doprovodu několika nevhodných slov přilbou o zem. To se samozřejmě nelíbilo rozhodcům tohoto klání a ocenili toto chování vyloučením a osobním trestem. Dostali jsme se do prekérní situace a tím to nemělo skončit. Martin nemohl v utkání pokračovat, tudíž se musel do brány postavit některý dobrovolník z řad hráčů. Ujal se toho Tobiáš Havel. Převlékl se do golmanské výstroje a první zkouškou pro něj byl hned nájezd. Novopečený „brankář“ obstál a udržel tak jakous takous naději na úspěch v zápase. Bohužel Martin opět neudržel emoce na uzdě a nadšením z vychytaného nájezdu vyběhl slavit se svými spoluhráči pokřikujíc opět pár nevhodných slov. Následovala červená karta a další trest. Tři minuty do konce zápasu a my hráli dvojité oslabení s hráčem v bráně. Po minutě hry 3 na 5 jsme inkasovali na konečných 6:2.


Hodnocení trenéra (MP): Dnes nám chyběl klid v zakončení a možná i trochu toho štěstíčka. Cítíme trochu křivdu z posledního zápasu, ale to neomlouvá naši nedisciplinovanost a chtěl bych se tímto omluvit všem fanouškům našeho klubu za předvedené drama.

Brankář: Martin Dao Duy

Obrana: Jan Hrádek – David Jodas

Vojtěch Svoboda – Jonáš Přibyl

Štěpán Hluchý

Útok: Homola Vilém – Boris Košťál © – Jonáš Pecka

Jakub Engel – Jakub Čermák – Jakub Brož

Daniel Halíř – Štěpán Fukárek – Tobiáš Havel




Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page