top of page

🦞Muži A - první ligové kolo 🦞

Omlazený Rakovník a jeho téměř dokonalý vstup do sezóny.


FBC Rakovník prodělal několik interních změn a velký zásah to mělo i na mužský “A” tým, který výrazně omladil, s cílem hrát rychlý, aktivní a kombinační florbal. Stabilní jádro doplnilo hned několik talentů juniorského věku, kdy hlavní cíl pro tuto sezónu bude především jejich aklimatizace nejen v týmu, ale i v seniorském florbalu.


FBC Rakovník - FBK VŠSK PAEDF UK Praha 13:1 (1:0/4:0/8:1)


První zápas byl tak trochu souboj dvou generací, jelikož soupeř z Prahy měl věkový průměr okolo 35 let, což neměl ani nejstarší hráč FBC. Rakovník dominoval, nicméně Pražané dlouho statečně odolávali a dovolili Rakovníku v prvním dějství pouze jednu branku.

Ve druhé třetině se již pomalu začala vyplácet rakovnická neúnavnost a oba útoky dobývaly soupeřovu tvrz. V poslední třetině se již plně projevila fyzická i technická převaha Rakovníka a soupeř začínal doufat v závěrečný hvizd. Jediným škraloupem na rakovnickém výkonu byla inkasovaná branka. Naopak pozitivní překvapení byl výkon juniorů ve druhé lajně okolo Pyskatého, kteří se snažili napodobit symbiózu, kterou již za dlouhá léta vytvořila trojice Koláček-Fišer-Vích.


Lukáš Pyskatý 6 (2+4)

Ondřej Fišer 5 (1+4)

Jakub Koláček 4 (4+0)

Václav Vích 4 (2+2)

Tadeáš Kyncl 3 (2+1)

Marek Pospíšil 1 (1+0)

Štěpán Malý 1 (1+0)

Jakub Kochánek 1 (0+1)

Petr Čech 1 (0+1)


SK B.U.H. Praha - FBC Rakovník 6:5pn (1:4/2:1/2:0)


Úroveň druhého soupeře byla po všech stránkách vyšší, než u prvního vyzyvatele. Ovšem Rakovník ihned od začátku začal potvrzovat to, co z něj sršelo již z předzápasového rozehřátí. Konkrétně velkou chuť vyhrát, bojovat a nechat na hřišti vše.

I přes první inkasovanou branku byla vidět převaha rakovnických, což se projevilo i na skóre. Po první třetině svítilo na tabuli sympatických 4:1, navíc skvělý vstup do druhé třetiny znamenal odskok o další branku. Bohužel pak jako kdyby vyschnul střelný prach na rakovnických holích a i přes velké příležitosti se hráčům nepodařilo přidat další branku.

Ztrátu produktivity využili soupeři a během poslední třetiny dokázali srovnat na konečných 5:5.

V samostatných nájezdech se soupeř třikrát nemýlil a po zaváhání Pyskatého, byl již Kochánkův proměněný nájezd pouhou odměnou rakovnickým fanouškům (v případě nagelovaného dlouhána, především fanynkám).


Jakub Koláček 3 (2+1)

Petr Čech 2 (1+1)

Jakub Kochánek 1 (1+0)

Lukáš Pyskatý 1 (1+0)

Kryštof Svoboda 1 (0+1)

Václav Vích 1 (0+1)

Tadeáš Kyncl 1 (0+1)


Lukáš Pyskatý: „I přes ztracený druhý zápas je potřeba kladně ohodnotit celé kolo. Atmosféra v týmu má dobrý nádech a na všech byla vidět velká chuť do florbalu. Tým táhl za jeden provaz, a pokud by tohle nadšení mělo vydržet do dalších kol, mohl by Rakovník ještě výrazně zamíchat tabulkou. Nutno podotknout, že je potřeba doufat ve zdraví všech hráčů, což byl v minulém ročníku kámen úrazu.“


Sestava: Hůla, Vyskočil - Čech, Kochánek, Pospíšil, Humr - Koláček, Fišer, Vích, Pyskatý, Kyncl, Malý, Svoboda, Petrů




Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page