top of page

🦞Muži A - 6. ligové kolo🦞

Trestuhodné neproměňování šancí stálo body


V 6. kole, kdy rakovničtí florbalisté zajížděli na Kladno, je čekala dvě diametrálně odlišná utkání. V prvním střetnutí Rakovník s přehledem potvrdil roli favorita, naopak vyrovnanou partii sehráli s o několik generací starším kladenským protivníkem, ve kterém Rakovník doplatil na bídnou koncovku.


FBK VŠSK PaedF UK Praha – FBC Rakovník 3:6 (1:3/1:1/1:2)

Od úvodního hvizdu byl Rakovník aktivnější, avšak počínal si trochu profesorsky. Na úvodní branku Koláčka dokázal soupeř za 2 minuty reagovat. Do první přestávky si během 16ti vteřin rakovničtí vypracovali dvoubrankový náskok. Obraz hry se ani v následujících třetinách nezměnil. Rakovník hru sice kontroloval, avšak nedokázal se vyvarovat zbytečným chybám, které pedagogové trestali.

Koláček 3+1

Pyskatý 1+1

Vích 1+1

Kochánek 1+0

Čech 0+1


FBC Rakovník – SK Kladno Raisins 4:5 (1:3/1:0/2:2)

Naopak ve druhém střetnutí musel být Rakovník neustále na pozoru. Na pohled starší pánové s omezeným rozsahem pohybu jakoby s úvodním hvizdem omládli a předváděli poněkud netradiční hru, která avšak na mladší soupeře platila. Klíčový faktor utkání byla špatná produktivita, Rakovník ze čtyř přesilových her zužitkoval pouze jedinou. Závěr poslední třetiny byl velmi vypjatý a Rakovník tahal za kratší konec, avšak původní tříbrankové manko již zcela smazat nedokázal.

Koláček 2+1

Víc 1+2

Pyskatý 1+0

Kříček 0+1


Sestava: Hůla/Vyskočil – Kochánek, Čech, Pospíšil, Humr – Vích, Koláček, Petrů, Pyskatý, Kyncl, Kříček


Hodnocení:

„Toto kolo se neslo ve znamení neproměněných šancí, což platilo pro oba zápasy, ovšem v tom druhém jsme si to již v takové míře nemohli dovolit. Zároveň jsme si počínali opravdu špatně při bránění, kdy jsme to soupeřům velice usnadňovali, Sami jsme jim dopomohli z minima vytěžit opravdu maximum. Do příštích klání musíme něco změnit. Škoda, že při rekordní podpoře, kterou jsme měli, nebyl náš výkon lepší.“


Více fotek na našich sociálních sítích.


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page