top of page

🦞 Muži A - 6. ligové kolo 🦞

V okleštěné sestavě vydřená vítězství

I tentokrát v rámci 6. kola museli florbalisté Rakovníka řešit velkou marodku. Ze zdravotních důvodů se zápasů nemohl zúčastnit Němeček, Kochánek, Vlk, Humr a Koláček. Poslední jmenovaný s týmem odcestoval a byl k dispozici na lavičce jako trenér. Z pracovních důvodu byl navíc omluven i Tomek. Na zápas tak byli povoláni hráči „B“ týmu Petrů a Jiroušek, do pole opět nastoupil gólman Pospíšil.


SK DESPERADOS – FBC Rakovník 7:10 (1:3/1:4/5:3)

Prvním soupeřem byl tým složený z bývalých hráčů a trenérů z extraligy. Zpočátku bylo utkání zcela v režii FBC Rakovníku se většinu zápasu dařilo soupeře přehrávat a odskočit až na 8:2. Poté díky sérii několika nešťastných vyloučení a využití převahy hry v 6-ti a smolnými momenty se soupeři podařilo snížit na konečných 10:7. K velkému počtu úspěšných zákroků si gólman Hůla připsal také dvě asistence v podobě dlouhých a především přesných výhozům.

Lukáš Pyskatý 4+2

Jan Jiroušek 2+1

Petr Ježek 1+2

Michal Petrů 1+1

Václav Vích 1+1

Dominik Hůla 0+2

Štěpán Malý 1+0

Marek Pospíšil 0+1


FBC Rakovník – Prague Tigers B 8:6 (1:1/4:4/3:1)


I přes gólově vyrovnané první dějství, do druhého Rakovník nevstoupil vůbec dobře. Tygři se až moc snadno dostávali za rakovnickou obranu a přesnými střelami si vytvořili tříbrankový náskok. Naštěstí se Rakovník čtyřmi zásahy dokázal nejen vrátit do utkání, ale i otočit nepříznivý vývoj. Od poloviny utkání se obrana vyvarovala zbytečných chyb a v důležitých momentech podržel gólman Hůla. V závěrečné třetině byla produktivita na straně rakovnických florbalistů a Vích vyhozením přes celé hřiště do nehlídané branky stvrdil vydřené vítězství.

Petr Čech 1+3

Lukáš Pyskatý 2+1

Václav Vích 2+1

Petr Ježek 1+1

Ondřej Fišer 1+0

Štěpán Malý 1+0

Michal Petrů 0+1

FBC Rakovník: Hůla – Pospíšil, Vích, Čech – Pyskatý, Malý, Fišer, Ježek, Jiroušek, Petrů


Jakub Koláček: „V prvním utkání jsme sice byli lepším týmem, ale díky výpadkům a nepřesnostem jsme soupeře zbytečně pustili zpět do hry. Naštěstí jsme si dokázali vybudovat vysoký náskok, který

se nám i přes špatné bránění ve třetí třetině podařilo udržet. Do druhého utkání jsme se chtěli vyvarovat chyb v obranných řadách, i přes jasné pokyny jsme v úvodu druhé třetiny několikrát inkasovali. Trpělivostí a důsledným dostupováním soupeřů se nám podařilo otočit nepříznivý vývoj utkání a pohlídat si dramatický závěr.






Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page