top of page

🦞 Muži A - 4. ligové kolo 🦞

Rakovník veze z Berouna plný počet bodů


Další kolo odehráli rakovničtí florbalisté v Berouně, kam se vydali v plné sestavě a po několika zaváhání z předešlých klání si hráči chtěli spravit chuť.

Tentokrát vyzvali Barracudas Slaný, který se nachází na opačné straně tabulky a Vosy Praha.


FBC Rakovník “A” - FBC Barracudas Slaný “B” 12:5 (4:0/2:1/6:4)

Rakovník hned od prvních vteřin začal dominovat a do vedení se dostal hned v první minutě hry. Obraz hry se víceméně neměnil a Rakovník si dokázal vytvářet opravdu velké množství šancí, z nichž velkou část proměnit nedokázal.

Černou kaňkou na výkonu byla poslední třetina, kde hráči Rakovníka již ztratili koncentraci a vedlo to ke 4 obdrženým brankám, které si mladý brankář Vyskočil za svůj výborný výkon rozhodně nezasloužil. Mimo to však Rakovník podal dominantní výkon a zcela zaslouženě si došel v tomto utkání pro vysokou výhru.


Ondřej Fišer 5 (2+3)

Jakub Koláček 4 (3+1)

Lukáš Pyskatý 3 (3+0)

Václav Vích 3 (1+3)

Štěpán Malý 2 (1+1)

Tadeáš Kyncl 2 (0+2)

Petr Čech 1 (1+0)

Radek Humr 1 (0+1)


FBK Vosy Praha DDM P2 “B” - FBC Rakovník “A” 3:5 (2:4/1:1/0:0)

Soupeř druhého klání byl o úroveň výš, než první vyzyvatel a na kvalitě utkání to šlo znát. Hrál se velmi fyzický florbal, těžiště hry se rychle přesouvalo a pro oko diváka se jednalo o záživný zápas.

Rakovník do zápasu nevstoupil nejlépe a hned na úvod obdržel dva slepené góly. Hráči se tím však nenechali nijak rozhodit a díky skvělému týmovému výkonu se jim podařilo ještě do konce první třetiny průběh zápasu otočit. Další dvě třetiny již byly gólově výrazně chudší a přes šance na obou stranách se již žádné velké drama nekonalo. Hráči Rakovníka tak dotáhli zápas do úspěšného konce a z tohoto kola odjíždějí bez porážky.

Za vyzdvihnutí stojí výkon mladého talentu Kyncla, který dvěma pěknými góly nasměroval Rakovník k obratu a i přes první rok mužské kategorii působí velmi sebejistě.


Tadeáš Kyncl 2 (2+0)

Ondřej Fišer 2 (1+1)

Tomáš Kříček 2 (0+2)

Jakub Koláček 1 (1+0)

Václav Vích 1 (1+0)

Lukáš Pyskatý 1 (0+1)


Sestava: Vyskočil Hůla - Čech, Humr, Kříček, Pospíšil, Kochánek - Koláček, Fišer, Vích, Pyskatý, Kyncl, Malý


Komentář k zápasu: “Konečně se nám povedlo podat dominantní výkon v obou zápasech a získat plný počet bodů. Určitě zde bylo spoustu věcí, na kterých musíme pracovat, především jednoduché ztráty míčku v přechodové a útočné fázi nás dost brzdily a dostávaly pod tlak. Příští kolo máme dvě utkání proti kvalitním soupeřům, kde by nás tyhle ztrát mohly opravdu bolet.”




Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page