top of page

🦞 Muži A - 3. ligové kolo 🦞

Nízká produktivita vzala Rakovníku body


Na třetí kolo se vydali rakovničtí florbalisté do přetlakové haly na Kladno. Tentokrát sice v sestavě chyběl stabilní článek obrany Kochánek, kterého však nahradil novic Kříček. Rakovník v tomto ligovém kole vyzval dva týmy z odlišných stran tabulky, kdy se jim jako první postavil tým Poison TJ Junior Praha a ve druhém zápase aktuální vedoucí tabulky AIK Steel Kladno B.


FBC Rakovník “A” vs. TJ Poison Junior Praha 2:3pn (1:0, 0:1, 1:1)


I přesto, že byl Rakovník v tomto zápase papírovým favoritem, soupeř dokázal přizpůsobit svoji taktiku tak.

Soupeř neměl moc příležitostí a hrozil především z protiútoků. Naopak Rakovník se trápil s proměňováním svých šancí a hráči často nevolili ideální řešení v předfinální fázi. Díky tomuto útočnému trápení Poison pocítil šanci a hra se začínala dramatizovat. Rakovník si před koncem zápasu vytvářel velký tlak, bohužel nepomohla ani početní výhoda 5 na 3, díky čemuž měly utkání rozhodnout až samostatné nájezdy.

Zde bohužel Rakovník potvrdil nadále trvající střeleckou smůlu, kdy jediný gól Fišera nestačil na dva úspěšně provedené nájezdy soupeře.


Kanadské bodování:

Jakub Koláček 1 (1+0)

Tomáš Kříček 1 (1+0)

Ondřej Fišer 1 (0+1)

Marek Pospíšil 1 (0+1)


AIK Steel Kladno “B” vs. FBC Rakovník “A” 4:5pn (3:2, 1:2, 0:0)


Druhý zápas probíhal ve výrazně rychlejším tempu a hned od prvních vteřin bylo na co koukat. Motivace na obou stranách byla znát a Steels do toho šlápnuli natolik, že po dvou minutách vedli 2:0.

Rakovník se z tohoto špatného úvodu nijak nesesypal, držel se své hry a pomalu začínal diktovat tempo zápasu. Tato skutečnost vyústila v rychlé srovnání skóre a odmítnutí jednostranné záležitosti. Steels dokázala opět díky dobrému úvodu třetiny odskočit na 4:2, ovšem to bylo z jejich strany vše a od poloviny zápasu útočil především Rakovník. Utkání se se konce druhé třetiny srovnalo na 4:4 a i přes několik velkých příležitostí se skóre během poslední třetiny neměnilo. Následovaly tak opět samostatné nájezdy a hráči Rakovníka chtěli udělat vše proto, aby odvrátili případnou čtvrtou porážku po samostatných nájezdech. To se nakonec podařilo, když na obou stranách byli dva úspěšní exekutoři a v rozhodujícím kole proměnil již potřetí v tomto kole Fišer, na což soupeř již nenavázal.


Kanadské bodování:

Ondřej Fišer 2 (2+0)

Jakub Koláček 2 (1+1)

Štěpán Malý 2 (1+1)

Tomáš Kříček 1 (1+0)

Petr Čech 1 (0+1)


Sestava: Hůla, Vyskočil - Kříček, Čech, Humr, Pospíšil, Vích - Koláček, Fišer, Svoboda, Pyskatý, Malý, Kyncl


Toto kolo je potřeba hodnotit i přes ztrátu celkových tří bodů pozitivně. Ve druhém zápase tým ukázal příkladnou bojovnost po celý zápas, mladí hráči působili naprosto sebejistě a jde vidět, jak se s každým dalším zápasem zlepšují. Nutno je vyzvednout i novou posilu Tomáše Kříčka, který byl na hřišti rozhodně znát a snad mu nadšení vydrží. Určitě můžeme být pyšní na to, že jsme letos ještě neprohráli v základní hrací době, ovšem máme již 4 remízové zápasy, z toho 3 skončily vítězně pro soupeře. Věřím, že příští kolo již tuto statistiku zarazíme a začneme se posouvat tabulkou výše.




Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page