top of page

Dorost byl blízko titulu

Jako další přichází hodnocení trenéra dorostu Jakuba Kochánka. Tento tým byl namířeno k zisku titulu v tomto ročníku soutěže. Bohužel sezóna byla anulována a jaké pocity si z toho odnáší trenér - čtěte dál a dozvíte se více.






Směrem k sezóně 2019/20 jsem měl opravdu veliká očekávání a nastavený jasný týmový cíl, kterému měl pomoci celkový roční tréninkový plán. Mnoho hráčů, již v letní přípravě, zaznamenalo posun ve fyzické zdatnosti, kterou skvěle prezentovali na začátku sezóny kondičními testy. Pevně jsem věřil, že tato sezóna musí po letech fungování dorostenecké kategorie konečně přinést zisk titulu ligy.



Do sezóny jsme vlétli ve velkém stylu. Už od samého začátku bylo jasné, že tato parta bude předvádět koukatelný a zábavný florbal. Na začátku se podařilo několikrát zvítězit velice vysokým rozdílem, prosadilo se ihned několik nových borců z řad starších žáků a tým se dostal do velké herní pohody.


Střed sezóny se vlivem různých individuálních omluvenek (zápasy i tréninky) ukázal jako náročnější, ale i tak se podařilo dohrát první polovinu sezóny na vyšších příčkách tabulky. Několika hráčům se podařilo zapsat do tabulky kanadských bodů velice slušně a umístili se v první desítce, kde zůstali až do samotného konce sezóny.


Kdybych měl celkově hodnotit herní projev týmu, tak ano…chyby se určitě najdou, ale tak to má přeci být a je to správné. Chyby a jejích následná oprava v tréninku tvoří hráče lepšími.

Každopádně se hráčům dařilo plnit v zápasech individuální úkoly a dokázali se držet nastavené herní strategie, což bylo pro fungování týmu zásadní.

Musím ale důrazně vyzdvihnout fungování týmu jako jedné kamarádské party.

Tým předváděl herní kombinace na hřišti i v kabině, které málokdy rakovnická kategorie dorostu předváděla a za to jsem byl opravdu velice rád.

Myslím si, že v tomto mohu mluvit i za ostatní trenérské kolegy, kterým touto cestou chci poděkovat za asistenci v sezóně (Martin Fencl, Veronika Třísková a další).


Samotný závěr sezóny, který měl být pro nás klíčový, se tak nějak úplně nepovedl. Nejenom že několik opor onemocnělo a marodka dost snížila počty hráčů na zápasech a tréninkách, ale to nejhorší přišlo z míst odkud to opravdu nikdo neočekával.

Virus a s tím spojený krizový stav státu ukončil náhle sezónu 2019/20 a tým FBC Rakovník - dorost tak skončil neoficiálně na pozici vítěze ligy.

Liga byla ukončena v momentě, kdy tým se nacházel na 1. místě tabulky. Co to pro tým celkově přesně znamená je asi ve finále úplně jedno, protože samotná cesta je ve skutečnosti cíl. Já doufám, že si většina hráčů sezónu užila tak, jako já.


Děkuji celému týmu, fanouškům, rodičům a dalším, kteří tým a klub FBC Rakovník celou sezónu podporovali.




Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page